Magento модул за разплащания чрез ePay Bg

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Чрез Magento модула ePay Bg имате възможност да приемате плащания от микросметка в ePay Bg, плащане в офиса на EasyPay или банкомат с услугата B-Pay, плащане чрез кредитна карта Борика, Visa, Mastercard и Маестро или, казано по друг начин, услугата „ePay свят“.

За да инсталирате последната версия на модула, моля, използвайте тази връзка – https://github.com/ceckoslab/epaybg/archive/master.zip

В сайта на ePay.bg, в секцията за търговци трябва да се зададе URL за известяване, който трябва да е в следния вид:

http://www.example.com/index.php/epaybg/standard/response

* http://www.example.com/ е адресът на Вашия магазин. Ако имате технически проблеми, моля да ги споделите в секцията за коментари

Как да настроя модула?

След като успешно сте инсталирали модула, влезте в админ панела на Вашия магазин и отидете до System -> Configuration -> Sales -> ePay Bg

В секцията „Настройки“ въведете необходимите данни, като търговски номер, секретен ключ, електронна поща на търговеца, тестов режим и т.н.

Под секцията „Настройки“ има още три секции ePay Bg – Standard (Micro Bill), ePay Bg – Credit Card и ePay Bg – EasyPay and B-Pay, от които можете да включвате или изключвате методите за плащане, и да променяте техните заглавия по Ваше усмотрение.

EasyPay и B-Pay и какво се случва на заден план?

Когато е извършена поръчка чрез EasyPay и B-Pay, Вашият клиент получава десетцифрен номер, който вижда веднага след извършване на поръчката, и получава инструкции как да извърши плащането. 10-цифреният номер и инструкции се изпращат също така и като съобщение на електронната поща на клиента. Клиентът може да провери номера и в менюто EasyPay – B-Pay на потребителския си профил във Вашия магазин.

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Tsvetan Stoychev

Tsvetan aka. Cecko is the founder of Cecko's Lab. He is Magento addicted since Magento CE 1.2.1.2 and has worked on over 30 Magento projects. At the moment he is in charge to take care about the money flow of the company, to keep constant communication with the clients and to keep the people in the office busy.

More Posts

Follow Me:
TwitterLinkedIn

 • George Velinov

  Здравейте,

  От няколко дни при плащне с кредитна/дебитна карта след пренасочването, Epay.bg връща съобщение за грешка “Некоректно подадена заявка за плащане от системата на търговеца!”. Не са правени модификации по модула. Някой срещал ли е това поведение? Разгледах им документацията и не виждам промени.

  Благодаря,
  Георги

 • И други хора се оплакаха от подобен проблем. Аз нямам реален и тестов акаунт и не мога да помогна много, но имам идея как може да се дебъгне.

  Когато направиш поръчка биваш пренасочен към една страница, която скрито събмитва форма към Epay.bg Може да изследваш Firebug или друг инструмент какво точно се изпраща към Epay.bg Даже, за да е по изчерпателно може да спреш изпращането на формата и да запишеш някъде съдържанието. После може да покажеш това на Epay.bg поддръжката и да кажат, какъв точно е проблема.

  Ако искаш да спреш изпращането на формата, може временно да коментираш тази линия в инсталираната версия на модула: https://github.com/ceckoslab/epaybg/blob/master/app/code/local/CeckosLab/Epaybg/Block/Standard/Redirect.php#L56

  Успех! Ако има някакви вести от Epay.bg моля да ми кажеш, за да оправя проблема!

 • George Velinov

  Оказа се, че проблемът е в промяна на условията за ползване на тази услуга. Вече изискват нов договор за това – допълнение към основния. Качил съм ги тук: https://my.pcloud.com/publink/show?code=VZfBDSZuxyuKl3R8G4oXxr25NCClpUBpY8k

 • Вероятно написването на кратка статия, която обяснява какъв е проблем би помогнала на други хора. Може да се напишат няколко реда, защото така обяснено в коментарите няма да е много лесно за откриване. Какво мислиш?

 • George Velinov

  Да, би било добре. Може да се ползва и лика, няма да го спирам.

 • Teodora

  Здравейте,

  Можете ли да ни съдействате, от около месец при плащане с карта, не се осъществява пренасочването към страницата на Epay.bg, където да се осъществи сигурното разплащане.